Op weg naar Taman Negara - Reisverslag uit Raub, Maleisië van Grace & Ronald - WaarBenJij.nu Op weg naar Taman Negara - Reisverslag uit Raub, Maleisië van Grace & Ronald - WaarBenJij.nu

Op weg naar Taman Negara

Blijf op de hoogte en volg Grace & Ronald

12 Augustus 2018 | Maleisië, Raub

Vandaag richting Kuala Tahan om het NP Taman Negara te bezoeken. Eerst de auto met gps ophalen bij KLIA. Helaas zit er geen houder bij de gps, pfffff.
Op naar de benzinepomp voor een tolpas van rm 50. Je kan helaas niet cash betalen bij de tolpoortjes. Hoewel ik het nu wel snap, het gaat steeds om enkele rm.
Tevens hebben we een rol plakband gekocht om de gps op te hangen. Werkt prima Mc Gyver:)
De reis is ongeveer 300 km/5 hr.
Al snel kwamen we een kraam tegen met rambutan 1kg/rm 4. Echt een koopje, maar vooral smullen.....
Onderweg wilden we nog een hapje eten, maar de meeste restaurantjes waren nog gesloten. Uiteindelijk toch beland bij Mc Donalds en ja hoor ze hebben MC Flurry durian, heeeeerlijk.
Gelukkig maakten we ook gebruik van maps.me. Zo nu en dan namen we de verkeerde afslag en de kaarten van maps.me waren up to date voor Kuala Lumpur.
De wegen zien er prima uit. No put holes tante Lowie:). Behalve dat we links moesten rijden. No problem voor Ronald.
Wat is het groen langs de wegen en grote palmolieplantages richting Taman Negara. Los lopende koeien en ik zag zelfs een bord met pas op olifanten. Helaas hebben we deze niet gezien:(
Nu zijn we voor 3 nachten bij Xcape resort** in Kuala Tahan met zwembad en slechte WiFi :)
Deze avond eten we bij een van de vele floating boats restaurants aan de Thembeling river. Dit ligt recht tegenover de NP Taman Negara.