New York City
Door: Grace
Blijf op de hoogte en volg Grace & Ronald
15 Juli 2022 | Verenigde Staten, Manhattan
Gisteren zijn we aangekomen in New York City.
We zaten in een particuliere taxi. Waarom geen yellow cab, geen idee. Vet mooie grote auto. Zoals Quinten zei: dit is waar de housewives in worden rond gereden. Mag blijkbaar ook wel wat kosten :)
Ff inchecken en gauw even New York snuiven. We zitten dicht bij Time Square. Het is 3 min lopen van ons hotel af.
Echt grappig, je kan wel merken dat Kyle en Quinten ouder zijn geworden. De ene praat over de Spider-Man trap en de andere hoe foto’s van anderen zijn genomen van Time Square. Hij was helemaal confeused.
De eerste putdeksels alweer gespot. Putdeksels??? Ja voor degene die het nog niet wisten, ik fotografeer alleen de putdeksels waarop de woonplaatsnaam staat waar ik ben. Een beetje een gekke hobby, ik kom er helaas niet meer vanaf :)
We waren vroeg op. Hotel zonder ontbijt, dus de buurt verkennen waar we gaan ontbijten. We kozen voor een heerlijk Frans ontbijtje.
Daarna zwaluwstaartjes kopen. Kyle heeft zijn elleboog open gehaald onder de douche. Lelijke wond, maar komt goed.
Deze ochtend hebben we de metro gepakt naar South Ferry. We wilden weer de Ferry pakken om het Vrijheidsbeeld te zien. In 2014 hadden we het ook gedaan. Wat was ik toen chagrijnig, de spiegelreflex camera ging toen kapot, dus geen tot weinig foto’s gemaakt. Nu een 2de poging met succes.
Heerlijk geluncht bij Tacombi. Het voelde net aan of je zelf in Mexico was. De sfeer en de accommodatie was geweldig. Quinten had dit restaurant gespot op YouTube. Waar de jongeren wel niet allemaal naar kijken. Maar ik moet zeggen, een echte aanrader.
Gewandeld door Wallstreet. Bijna alles staat in de steigers en zo verder naar de Twin Tower memorials. North and South Bronze Names Parapets.
Ik weet nog precies waar wij waren op 9/11. Op vakantie in Rhodos. Het voelde toen zo onwerkelijk aan. Het leek net een film, maar het was de werkelijkheid. Zo verdrietig.
De volgende stop is Chinatown. De Chinese jongeren lekker aan het basketballen en de ouderen gokken op een plein met veel geld. De spellen die zij speelden kon ik niet. Maar het was een hele happening om te zien. Verder Chinatown inslenterend komen we een markt tegen. Kyle helemaal blij, want we hebben 2 Lbs rambutan gescoord. Etend op straat genieten we van de rambutan.
Her en der zie je COVID-19 testing tenten staan in de straten. Ze sommige worden best wel druk bezocht. Moeten we ons zorgen maken?
De voeten beginnen al aardig tegen te stribbelen, dus met de metro terug naar het hotel en morgen op naar Boston.
16 Juli 2022 - 01:37
Gabrielle :
Ik leef weer lekker mee met jullie, leuk en New York blijft fantastisch -
16 Juli 2022 - 05:53
Jejjie:
Leuk weergave van jullie dag in the grote appel. In het bijzonder de inzichten in jullie jongeren. -
16 Juli 2022 - 07:33
Grietje Smilde :
Wat leuk om jullie te volgen, veel plezier, en lekket genieten -
16 Juli 2022 - 08:46
Petra:
Wat leuk zo gezellig met elkaar op vakantie
En ja wat schrijf je een leuk verhaal☺️ -
16 Juli 2022 - 10:43
Leonie:
Wat heerlijk!!! Lekker druk programma maar wel lekker genieten samen. En leuk dat de jongens wat ouder zijn en zelf ook inbreng hebben ;-)